TOT CE-I MAI BUN PENTRU BRUTARI ȘI COFETARI!
Cozonac de tip panetonne

Cozonac de tip panetonne
MASTER LEVI VIT

Utilizarea produsului prin exemplul: aluatului pentru cozonac
Denumirea produselor Cantitatea KG
Făină c/s 0,750
Master LEVI-VIT 0,250
Drojdie Fala 0,050
Margarină Master Joia 0,150
Apă 0,450
Total 1,650

 

 

Utilizarea produsului prin exemplul: aluatului pentru cozonac
Denumirea produselor Cantitatea KG
Făină c/s 0,260
Master LEVI-VIT 0,090
Gălbenuş 0,200
Margarină master joia 0,150
Miere 0,150
Maia 1,650
Zahăr 0,200
Fructe Zaharate 0,350
Stafide 0,250
Total 2,565

Metoda de preparare (maia):

• Se amestecă la viteza 1 făina timp de 2 minute. Se toarnă 80% din apă•la începutul celei de a doua viteză pentru a face drojdie, se amestecă bine

• Se adaugă margarină şi 20% din apa rămasă (după necesitate)

• Se frămîntă aluatul pînă cînd va cădea de pe pereţi

• Se pune în fonic la t 32-34 °C, cu o umiditate de 70-75% pentru 1,5-2 ore.

 

Metoda de preparare (aluat):

• Se adaugă maia, făina şi Levi Vit şi se amestecă la prima viteză

• Se adaugă gălbenuşurile şi miere

• Zahărul se adaugă în câteva etape

• Adăugaţi margarina la viteza a 2

• La sfîrşitul frămîntării se adaugă stafidele şi fructele confiate

• Aluatul se lasă să se odihnească timp de 30-40 min.

• Se formează aluatul (bile), se lasă timp de 10 min.

• Dospirea - 80-100 minute (aluatul ar trebui să vină ¾ din volumul)

• Pe partea de sus se presură cu Zahăr sau termostabile nuci sau migdale, zahăr pudră

• Se coace 35-40 min. (90x90 190gr. formă) în cuptorul convector la o temperatură de 160 °C şi un cuptor cu platou 190-210 °C

 

• Produse de patiserie (800-1000gr.) atîrnă fierbinte fundul de "top-down" şi se lasă în uitare timp de 1 oră.