TOT CE-I MAI BUN PENTRU BRUTARI ȘI COFETARI!
Pîine rotundă
Pîine rotundă

Pîine rotundă
MM-SAUER DUNKEL
Denumirea produselor | Cantitatea KG |
Faină c/1 | 60 |
Faină c/s | 35 |
Sauer dunkel | 0,87 |
Aromalt Dark | 1,5 |
Drojdie fala | 1,8 |
Sare | 1,7 |
Apă | 55 |
Total | 159 |
Mod de preparare: Sauer Dunkel se amestecă cu făină şi AROMALT DARK. După aceea, se adaugă restul componentelor. Malaxarea se petrece timp 4 min. pe viteza 1, şi 5-6 min. pe viteza 2. După încheierea malaxării aluatul se odihneşte timp de 15-20 min.
După separare aluatul în porţii se lasă să se odihnească încă 5-10 min. Mai departe, se modelează semifabricat şi se plasează pe tăvi într-un dulap de fermentaţie timp 60-90 min. t 30 °C şi 75% umiditate. Coacerea are loc la t 230 °C timp de 15-20 min.
0.5% - în comparaţie cu greutatea făinii "cartof" boală
Dozele ferment în funcţie de raportul de grîu, făină de secară. Pentru a aduce culoarea întunecată trebuie să utilizeze AROMALT DARK.