TOT CE-I MAI BUN PENTRU BRUTARI ȘI COFETARI!
12.08.2016 Noutăți de la Lesaffre

Recent compania Lesaffre International, expertul de talie mondială în panificaţie, a prezentat unele noutăţi pe piaţa ingredientelor de panificaţie. Aceste produse noi reprezintă trei direcţii-soluţii pentru  produsele de panificaţie: prospeţime, gust, volum.

Soluţii de prospeţime:

Magimix Fresh este un produs cu o formulă complexă, creat pentru îmbunătăţirea prospeţimii produselor finite ambalate. Deseori producătorii de produse ambalate întîmpină dificultăţi în asigurarea prospeţimii produselor. Magimix Fresh conţine enzime speciale, care asigură reţinerea umidităţii în produs, prelungind prospeţimea.

Magimix Pansoft Plus este la fel un produs cu o formulă complexă, creat pentru îmbunătăţirea prospeţimii produselor finite ambalate. De această dată, este vorba de un produs mai concentrat.

Soluţii de gust:

Arome Levain BD100 este o maia inactivă, din grîu dur, cu aciditate mare, ce dă produsului finit aromă şi gust de pîine tradiţională. Maiaua este fermentată natural cu bacterii specifice maielelor.

Arome Levain S400  este o maia inactivă, din secară, ce dă produsului finit aromă şi gust de pîine tradiţională. Maiaua este fermentată natural cu bacterii specifice maielelor (lactice şi acetice).

Creme de Levain este o maia activă lichidă (cultură starter), gata de folosit, ce conţine microorganisme vii, cu putere de creştere şi viabilitate garantate pe toată durata folosirii. Este un produs bio. Poate fi folosită atît prin metoda directă (faza de aluat), cît şi prin metoda indirectă (cultură starter pentru maiele). Acest produs este obţinut din făinuri organice şi garantează că microorganismele nedorite nu se vor dezvolta în maia.

Prin folosirea acestui produs, producatorul are dreptul de a denumi produsul “Pîine Tradiţională Franţuzească”, întrucît Creme de Levain respectă reglementările date în Decret Pain (93-1074, art. 5).

Tekuta Ritesa este o maia inactivă lichidă, pentru specialităţile de panificaţie. Este o soluţie universală, dat fiind variaţia mare în ce priveşte dozajul. Astfel, dozajul de numai 0,6%, pe lîngă conferirea unui gust de pîine tradiţională, atinge nivelul de aciditate care nu permite dezvoltarea lui Mezentericus (bolii cartofului). Acest produs cu ingredientele naturale (tărîţe de grîu, plămadă din secară, făină de malţ, făină pregelifiată de secară) permite obţinerea unui gust foarte bogat pentru o pîine tradiţională, fiind şi foarte accesibil ca preţ.

Soluţii de volum:

Magimix Bonopan este un ameliorator cu o formulă complexă, enzimatică, destinată făinurilor medii şi puternice. Îmbunătăţeşte caracteristicele reologice ale făinurilor cu gluten puţin şi puternic, acolo unde apare şi problema de strîngere la cuptor.

 

Magimix Volplus este la fel un ameliorator cu o formulă complexă, enzimatică, destinată făinurilor medii şi puternice. Îmbunătăţeşte caracteristicele produselor finite (volum specific, porozitatea miezului, culoarea cojii) şi contribuie la relaxarea aluatului. Pe lîngă un complex de enzime, Volplus mai conţine şi cisteină.