KONTINOL GRIU
Maia din fănă de grâu, folosită ca agent de acidifiere a aluaturilor.
Maiaua rezultă în urma unui proces controlat de fermentație, cu bacterii specifice maielelor.
Folosirea acestui produs, aduce urmatoarele avantaje:
• Oferă gust și aciditate pâinii;
• Îmbunătățește calitățile reologice ale aluatului;
• Oferă protecție împotriva contaminărilor microbiologice (ex: B. Mesentericus).
Ingrediente:
Maia din grâu (apă, făină de griu, bacterii lactice de fermentație :Lactobacillus sp.), regulatori de aciditate (acid lactic, acid acetic).
Dozare: 0.3-3.0% raportat la cantitatea de faina, in functie de aplicatia si aciditatea dorita
Ambalare: Găleți din plastic, cu capac.
Greutate: 10 kg.
Aplicatie: Produse de panificatie.
SECARA NATURA
Maia inactivă din făină de secara, ce da produsului finit aroma si gust de pâine traditionala.
Maiaua rezultă în urma unui proces controlat de fermentație, cu bacterii specifice maielelor.
Ingrediente:
Făină integrală de secară, apă, făină de secara, bacterii lactice de fermentație (Lactobacillus sp.).
Dozare: 5-20% raportat la cantitatea de făină, in funcţie de aplicaţia si aciditatea dorită.
Ambalare: Găleți din plastic, cu capac.
Greutate: 7,5 kg.
Aplicaţie: Produse de panificaţie.
TEKUTA RITESA
Maia acidă inactivă lichidă, pentru specialităţi de panificaţie. Dă aromă şi gust de pâine tradiţională.
Ingrediente:
Apă, regulator de aciditate (acid acetic), tărâțe din grâu, plămadă din secară (apă, făină de secară), făină pregelifiată din secară, făină de malț din secară, făinăintegrală de secară.
Dozare: 0,1-3% raportat la cantitatea de făină, in funcţie de nevoile tehnologice.
Ambalare: Bidon PE.
Greutate: 11 kg.
Aplicaţie: Produse de panificaţie.
FIORFORE ROYAL
Premix instant pentru prepararea cremei de vanilie.
Avantaje:
- Nu necesită fierbere,
- Simplu de preparat,
- Este termostabil, adică se poate de folosit în produse care urmează a fi coapte sau congelate,
- Poate fi folosit ca atare sau în amestec cu margarină bătută.
Ingrediente:
Zahăr, amidon, lapte praf, lapte praf degresat, grăsimi vegetale, agent de îngroşare, sirop de glucoză, lactoză, sare, proteine din lapte.
Dozare: 0,400kg la 1 l de apă.
Ambalare: Saci de hîrtie polistrat.
Greutate: 25 kg.
Aplicaţie: Produse de cofetărie.
FIORFORE LAGLASSA
Premix cu gust de migdale. Se foloseşte în calitate de umplutură pînă şi după coacere. Se mai poate de folosit ca glazură termostabilă.
Avantaje:
- rapid şi uşor de pregătit;
- conţine zahăr;
- décor original pentru produsele din aluat dulce;
- calităţi gustative înalte.
Ingrediente:
Zahăr, făină de orez, miez de caise, grăsime vegetală, aromatizatori.
Dozare: 1kg de fiorfiore laglassa la 0,6kg de albuş de ou.
Ambalare: Saci de hîrtie polistrat.
Greutate: 10 kg.
Aplicaţie: Produse de cofetărie şi panificaţie.