Istoria aluatului foietaj începe de la mijlocul secolului al XVII-lea, când un student al bucătarului de patiserie Claudius Gele a inventat, în mod neașteptat, un nou aluat în Franța, în anii 1640. Greșelile comise pot fi adesea o descoperire reală în producție. Tocmai această greseala a tânărului patiser a pus bazele nașterii unei „culturi de aluat foetaj”. Millefeuille, croissants, urechiuși ... Este dificil să ne imaginăm orice întreprindere producătoare fără cel puțin unul dintre aceste articole. La fabricarea produselor foetaj, este foarte important să urmați rețeta, să utilizați ingrediente de înaltă calitate. Scrupulozitatea, atenția și exactitatea vor ajuta la fabricarea unui produs cu straturi perfect vizibile. Desigur, aveți nevoie de o margarină de calitate pentru stratificarea reușită. Cuptorul Fermecat are grijă de clienții săi și vă oferă margarină Europeană, datorită căreia produsul final va avea o stratificare clară, o culoare rumenă atractivă și un astfel de mușcătură crocantă!
Suport tehnologic Cuptorul Fermecat este gata să vă împărtășească câteva secrete care ulterior vă vor îmbunătăți pregătirea produselor din aluat foetaj:
1) La frămăntarea aluatului apa trebuie bine răcită
2) Înainte de laminare, margarina trebuie presărată cu făină și trecută prin aparat de laminare pentru a obține un strat subțire și uniform
3) La laminare aluatului, este indicat să nu presărați aluatului mult cu făină, deoarece acest lucru va usca aluatul foarte mult în timpul coacerii și nu va permite stratificarea aluatului cât mai mult posibil
Aceste sfaturi vă vor ajuta să reușiți în această producerea delicată – stratificarea corectă a aluatului.