
Gogoşi berline
BERLINER MIX
Denumirea produselor |
Cantitatea KG |
Berliner mix | 20 |
Făină c/s | 100 |
Drojdie Fala | 5 |
Ouă | 10 |
Apă | 45 |
Total | 180 |
Mod de preparare: Premixul este amestecat cu făină şi restul ingredientelor, se frămîntă aluatul elastic. Durata de frămîntare este de 4 min. pe viteza 1 şi 5-6 min. pe viteza 2 . Aluatul este imediat divizat după amestecare în bucăţi de 50-60 g. şi rotunjit, plasat pe tăvi de dospire, realizată la o temperatură de 32-37 °C şi 75-80% umiditate aproximativ de 45-50 min. după reforma trebuie îndepărtat din dospitor şi lăsaţi să se usuce timp de 10-15 min. în aer liber.
Prăjirea gogoşilor se va efectua în grăsime fierbinte - ulei de palmier "Fritella" la o temperatură de 170-180 °C cu durata de 3 min. pe o parte, la 3 min. pe de altă parte. După prăjire se lasă uleiul să se scurgă, apoi pe gogoşii, după răcire se presară Zahăr pudră.